logo 17 SALT

17 SALT

Mapa sonor de SALT.

Tradició

El mercat dels dimecres

Compartit per :
pedagògic

El passeig del carrer Major es converteix cada dimecres en escenari del mercat setmanal, a on podem trobar gairebé de tot. A més d'anar-hi a comprar, el mercat és el lloc ideal per "socialitzar". Sempre trobem a un veí o veïna que feia temps que no vèiem i ens posem al dia de les “novetats” del barri; ens fem creus de com ha pujat el preu de la cistella bàsica, i remenem en “els pilons” de roba de fa dues temporades, a la recerca de la ganga del dia.

Avui, a més, hem parlat amb en Josep, un pagès que ven fruita i verdura, la majoria de collita pròpia, al mercat de Salt des de l’any 1994. En Josep ens explica que està preocupat pel relleu generacional, ja que el seu fill, tot i ser molt trempat, no acaba de posar-s’hi de caps al negoci.

“Jo vaig agafar el negoci quan el meu pare es va jubilar, després de molts anys fent de venedor ambulant”, ens comenta, i afegeix, amb orgull, que el seu pare va ser el primer que figurava al registre comercial com el primer marxant de Girona, l’any 1962, quan ell va començar.

“Entenc que és un negoci dur, però ara no hi ha res que sigui fàcil”, afirma en Josep con si li estigués dient aquestes paraules al seu fill. “El que és clar, és que l’agricultura ha estat el passat, i és encara la base del nostre futur”, remarca amb contundència en Josep...

“Sàvies paraules!!”, diu un client, i afegeix que “si no hi ha qui treballi la terra, no tindrem què menjar”.