logo 17 SALT

17 SALT

Mapa sonor de SALT.

Tradició

Les dones també parlem català

Compartit per :
Laura

Des de l’associació Idem i amb la Salima Inau com a impulsora, ha sorgit una iniciativa molt interessant i molt important per a moltes dones de Salt. Aprendre català.


Jo tinc la sort de poder-ho viure des de dins, ja que sóc voluntària i ahir va ser el meu primer dia!


“Van arribant  al Mas Mota, i poc a poc es va emplenant la classe, gairebé una vintena de dones!  Quins nervis i quin batibull dins les quatre partes de la classe.  La majoria d’elles parlen una mica de castellà, però cap d’elles català.


Però per sorpresa meva, em deixo anar i sembla que les conegui de tota la vida, faig bromes i ric amb elles, i a la vegada elles riuen amb mi. Quin gust poder comunicar-se amb dones d’una altra cultura i comprovar que no som tan diferents, no us sembla?


La classe avança i amb això elles també ho fan, m’expliquen quants fills i filles tenen i quins són els seus noms, i per descomptat elles també em pregunten si estic casada i si tinc fills! Crec que això de ser una mica  tafaneres ve de naturalesa i no de cultura…


Veure com riuen entre elles i amb mi em fa pensar moltes coses, potser els hi estem donant una part de vida, de tranquil·litat i de privadesa , i a la vegada l’oportunitat d’integrar-se pel que fa a la llengua i pel que fa a la relació amb altres dones, com jo.


En acabar la classe rebo mil gràcies, i fins i tot petons i abraçades!  Quin gust i quina satisfacció personal més gran saber que elles estan contentes, i que amb una horeta i mitja he aconseguit que m’agafin la suficient confiança com per tenir ganes de que torni a ser el proper dijous de 15:15 a 16:45, al Mas Mota."


Us animo a participar en iniciatives com aquestes!!!