logo 17 SALT

17 SALT

Mapa sonor de SALT.

Tradició

Moda solidària i les segones oportunitats

Compartit per :
pedagògic

“Quina monada... Sembla mentida que sigui de segona mà!“ Aquest va ser el comentari més sentit durant la desfilada de moda que va organitzar el Programa de Roba de Càrites Diocesana, amb el suport de Roba Amiga, el 17 d’octubre de 2014, a la Coma Cros.

 

A més de gaudir d’una bona estona gràcies a l’elegància de les i dels models, la desfilada va llençar uns missatges que van molt més enllà de la moda.

 

En el marc de la campanya “ComproMesos amb els drets, 1 mes 1 dret”, Càrites ens va voler recordar que encara hi ha molta gent, moltes famílies, que no tenen accés als drets més bàsics i fonamentals com ara l’educació, la sanitat, una alimentació saludable, un habitatge digne, un lloc de treball… 

“Tothom, igual que la roba que avui veureu, ha de tenir una segona, una tercera i, si cal, una quarta oportunitat!”, va remarcar la presentadora de l’acte.

 

La roba que es va lluir durant la desfilada procedia dels robers que Càrites té a diferents punts del territori. Això em va provocar la curiositat d’anar a visitar un rober i conèixer com funciona.  Així que el dilluns següent  vam fer una visita al rober que Càrites té al carrer Pacheco (cantonada amb Torras i Bages) i ens vam endur una sorpresa ben agradable.

 

Allà hi vam trobar a la Mercè, la Rosa, l’Emília, la Dolors i la Ramona, cinc dones compromeses amb el servei a la comunitat que un dia en setmana (fan torns amb altres voluntàries) donen suport a les tasques necessàries perquè el rober funcioni.

 

“Nosaltres el que fem és rebre la roba que la gent entrega en donació, la seleccionem i la preparem per a la venda, per un preu simbòlic, és clar”, explica la Rosa. I tan simbòlic! penso. Una jaqueta xulíssima per 2 euros, una bossa de pell per un euro!

 

Arriben les 5 de la tarda, hora d’obrir. En pocs minuts la botiga s’emplena.

 

-  "Cada tarda, en les dues hores i mitja que el local està oberta, fem unes 30 o 40 vendes. Tot i que els preus són molt reduïts, el que es recapta al rober es destina a altres projectes de Càrites”, comenta la Rosa.

 

-  “Abans d'anar al Mango o al Zara val la pena passar per aquí”, li dic a la Dolors.

 

-  “Oi tant que si, nena! Ja li pots dir a les teves amistats que vinguin, que això és obert a tothom; la gent es pensa que perquè sigui de Càrites no poden venir i no és cert això!”, respon, i afegeix: "aquí s’ha de venir sense cap idea prèvia; tu vens, mires i ja t’asseguro jo que sempre trobaràs alguna cosa interessant!

 

Ben cert!! En la mitja hora que hem passat al rober ja s’han fet unes quantes vendes... incloent-hi les nostres!!